Potrzebujemy:
- paczkę ciasta francuskiego (gotowego)
- szynka (wedle uznania, ja użyłam szwardzwaldzkiej)
- ser żółty (wedle uznania, ja użyłam Goudę)
Wykonanie:
- ciasto kroimy na kwadraty wielkości ok. 8x8 cm (wielkość może być dopasowana do Waszej kreatywności i chęci), ewentualnie na prostokąty
- na kawałkach ciasta układamy ser i szynkę tak, aby nie wychodziły za bardzo poza brzegi ciasta
- ciasto zwijamy i zlepiamy brzegi (jeśli prostokąty - zwijamy w rulon i zalepiamy brzeg)
- pieczemy 20 minut w piekarniku o temp. 200 stopni
Zdjęcie: własne |
Smacznego.
Tak jak uwielbiam ciasto francuskie...tak jakoś ostatnio nie mogę nawet na nie patrzeć...w ciąży nie jestem więc śmiem przypuszczać, że mi się przejadło ;)
OdpowiedzUsuńja to od rana po chleb nie mogę wyjść nawet ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto francuskie, muszę spróbować Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś takie ale zamiast szynki włożyłam parówkę :)
OdpowiedzUsuńJadłabym :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasto francuskie
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi niesamowitej ochoty na takie pyszności!:*
ja uwielbiam z jabłkami ♥
OdpowiedzUsuńzapraszam:
http://highwayy-to-hell.blogspot.com/
Super pomysł
OdpowiedzUsuń